Seniorom v Rači premietnu film Šmejdi

13.05.2013 Bratislava

Bratislava 12. mája (TASR) - Seniori a starší ľudia sa veľmi často stávajú obeťami podvodníkov, ktorí ich formou nátlaku, či vydierania pripravia o nemalé peniaze, neraz aj o celoživotné úspory. MČ Rača sa rozhodla svojich seniorov pred týmto neduhom dnešnej doby chrániť formou osvety a pripravila pre nich premietanie českého filmu Šmejdi.

Dokument otvorene znázorňuje nechutné a násilné praktiky predajcov rôzneho tovaru, pričom autorky filmu v preoblečení a so skrytou kamerou rok navštevovali akcie, kde sa dôchodcom vymývajú mozgy a na ktorých mladí ľudia nie sú vítaní. Vedľa autentických záberov z predvádzacích akcií a výpovedí poškodených seniorov sa k téme vyjadruje aj psychologička, právnik a ďalší odborníci. "Boli by sme veľmi radi, keby si film naši obyvatelia pozreli. Z tohto dokumentu chodí mráz po chrbte a dúfam, že aj vďaka nemu sa mnohí poučia," povedal starosta Rače Peter Pilinský.

Premietanie zdarma sa uskutoční 14. mája o 10.00 hodine v sále Nemeckého kultúrneho domu. Filmom Rača začne sériu premietaní v rámci osvety pre dôchodcov.

 
 

Vyberte región